Finish gehaald! 

Vandaag was de laatste etappe van de Discovery-run 2016, van Melhus naar Totenvika. Een hele mooie etappe met helaas niet zo goed weer, hoop laaghangende wolken en redelijk veel regen. 7 dagen mooi weer en 1 dag ‘wat’ minder, geen klagen. Maar de natuur was schitterend, de mooiste etappe van de rally. Onderweg weer de inmiddels standaard activiteiten; koffie met wat lekkers, de plaatselijke toiletten voor minstens een uur als ontoegankelijk gebied te maken ivm gezondheidsredenen en natuurlijk de barbeque. Vandaag was de vijfde dag op rij dat Geert zijn kunsten vertoonde op de gril, dit keer worsten en zalm, jawel vis. Een bekende plaats op de route was Lillehamer waar in 1994 de Winterspelen plaatsvond. Nu heb ik in de tweede blog gemeld dat wij niet gingen meedoen met de opdrachten met redenen waarom niet. Nu is het zo dat Leo en Geert en Harry en ondergetekende geen punten daarom hebben en onderaan staan met vele anderen weliswaar. Beide ‘heren’ L en G hadden een rattenstreek bedacht om toch 1 opdracht van de vijf die wij vandaag kregen uit te voeren om zo boven Harry en ondergetekende te eindigen. Het gaat te ver om het in detail te beschrijven maar alleen al het feit dat wij afgelopen week lief en leed hebben gedeeld en dan zo’n streek wil uithalen heeft diepe wonden geslagen in onze relatie. Ondanks het feit dat deze geplande rattenstreek jammerlijk mislukte maakt het niet minder erg en onze wegen waren deze dag vanaf dat moment  tot en met de finish gescheiden. Nu, na het diner en het nuttigen van een aantal glazen, is de verstandhouding weer zoals die was; twijfelachtig. Vanavond voor de laatste keer in de tent en morgen vliegen alle deelnemers uit naar of naar huis of  de geplande vakantie te starten. Wij (Geert, Leo , Harry en ondergetekende) gaan richting Oslo waar wij maandag de boot nemen naar Kiel om in de loop van dinsdag thuis te arriveren. Morgen eerst op zoek naar een huisje met veranda en minstens 4 slaapkamers met muren zoals die in Duitse bunkers. Op alle campings die wij passeerden de afgelopen periode kwamen wij huisjes tegen dus er 1 vinden moet lukken. Lekker uitbuiken en rust pakken met een dikke sigaar en een glas whiskey is ons voorland, in ieder geval het streven voor morgen.  Zoals beloofd zou ik een terugkoppeling geven hoe wij als deelnemers deze Discovery-run hebben ervaren. De heren gevraagd vanavond tijdens het diner om kort en bondig aan te geven hoe het ervaren is en wat voor cijfer deze week krijgt. Na eerst weer de nodige onzin te moeten aanhoren van, begint met een L, kwamen de volgende reacties en cijfers; Harry gaf aan dat de opdrachten van een dermate gehalte was dat zelfs bij de padvinderij weinig deelnemers te vinden zouden zijn, verders helemaal top. Cijfer 8.5. Geert vond dat door het aantal kilometers dat per dag verreden moest worden er geen tijd was om van de route af te wijken om wat meer cultuur te snuiven en dingen te zien, toch nog een 8 plus (nooit begrepen wat die plus nou inhoudt). Ikzelf vond het een geweldige week  en zal deze week niet gauw vergeten om diverse redenen. Zie deze ervaring wel als eenmalig. Cijfer 8. Nou volgers ik hoop dat jullie met deze blog een beeld hebben gekregen van onze ervaringen, landschappen en geweldige teamgeest die wij uitstraalden (ik voel mijn neus ontzettend groeien….) en wellicht tot een volgende blog. Woensdag zullen nog wel de foto’s op de blog geplaatst worden. Tot ziens/blogs!!

Ps; merk dat ik Leo vergeten ben mbt de evaluatie, geen idee hoe dit komt. Maar hij miste de logica in deze rally en vond het jammer dat er s’avonds zo weinig gekaart werd. Cijfer 8.5

3 gedachten over “Finish gehaald! 

  1. Gefeliciteerd mannen met deze top prestatie en overwonnen ontberingen ( in het bijzonder W) tijdens de nachtelijke uren. Mochten jullie nog wat reistijd hebben … TIP :Vanuit Bodo naar Steinkjer
    Kystriksveien…eerst wegnr. 80 dan Fv17 . Mooiste kustweg van Noorwegen.
    Goede terugreis !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s