Op naar Zweden.

Vanochtend vertrokken uit een zonnig Haderslev in Denemarken richting Zweden. Vanwege de drukte op de camping en de daaraan gerelateerde wachttijden bij de douche waren Harry en ik al voor zessen de tent uit. Gelukkig heb ik nog een uurtje kunnen slapen… Om acht uur zijn wij gestart na een heerlijk ontbijt. Leo en Geert hadden de vorige dag zonder onze escort alleen gereden en vroegen of wij deze dag met hen wilden optrekken. Wij zijn de beroerdsten niet en stemde daar mee in. Na ruim een uur onderweg te zijn belde Leo op of wij even achter hun wilde rijden vanwege enige rookwolken die onder de auto vandaan verschenen. Na de constatering dat zsm stoppen op de eerste parkeergelegenheid de beste keus zou zijn werd hier gevolg aan gegeven. Harry en Geert doken onder de motorkap en daar bleek een rubberen slang van de verwarming gescheurd te zijn. Binnen ‘no-time’ kwamen mede rallyrijders ons steun verlenen. Terwijl Harry en Geert erg druk waren om de reparatie uit te voeren liep Leo met een duizenddingen doekje de auto op sommige plekken schoon te maken…., echt waar. Het ergste komt nog, nadat Harry en Geert de reparatie hadden verricht en hun pik-zwarte handen gingen wassen ging Leo ook mee om zijn handen ook te wassen…. Als je hem zag lopen met zo’n blik van “mannen dat hebben WIJ toch maar mooi ge-fixed was aandoenlijk om te zijn. Gezamenlijk besloten om hem toch maar weer mee te nemen. Weer op weg en Denemarken verlaten wat een schoon, licht glooiend (in ieder geval dat deel wat wij gezien hebben) land is. Na een tweetal grote bruggen gepasseerd te hebben (by the way zo’n 100 euro tol) kwamen wij via Malmö in Zweden richting Karlskrona. Eerste indrukken zijn positief maar van het hoge noorden verwacht ik meer van. Nu op de camping; net het diner achter de kiezen en nu achter de I-pad voor het vullen van de blog. Vanavond het eerste optreden van de meereizende band  “the Fellas” dus morgen een terugkoppeling hoe dit was. De komende drie etappes zijn in Zweden. “Volgende keer meer”.

3 gedachten over “Op naar Zweden.

 1. Goedemorgen driver Harry en Wim,
  Gaat het een beetje naar de zin. Kan jij het snurken van Harry overwinnen ?
  De geschreven stukjes zijn erg leuk en geeft een goed beeld van jullie ervaringen en belevenissen.
  Volgens mij komt het moeilijke nu in Zweden, maar dat gaan jullie zeker overwinnen. De Matra gaat volgens mij ook super ! of is er stiekem al wel een sleuteltje aan te pas gekomen. Heel veel plezier en ik blijf jullie op de voet volgen.
  Groet en veel succes, Wim
  NB: doe ook maar even de groetjes en Leo de monteur en Geert

  Like

 2. Goedenavond Wim, en Harry natuurlijk.

  Een mooi avontuur in een mooie kar. Leuk om jullie verhalen te lezen.
  Ben nu al nieuwsgierig naar het vervolg. Goeie band, die Fella’s?
  Je schrijft nou wel over de volgeladen laadbak van je concurrenten, maar zelf niet even een tap van Proost ingeladen… ? gemiste kans!
  Mannen veel plezier met de trip

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s